Wednesday, 20 July 2011

ABOUT MY BROTHER!!

Abg oh abg....aku nk citer sal lelaki yg brnama Nas Aidil...dia ni abg angkat aku yg pling first..aku nk citer dari kali pertama dia nk knal aku smpi la skunk...


                                                                18 mei 2010


tarikh yg aku xkan lupakan smpi bila2...pg selasa tu aku sperti hari2 yg sblumnya lepak kat kerusi putih tpi dewan hijau tu with my geng! !   tp hari tu aku rasa lain sngt xtau nape...tgh aku dok syok2 story2 with my frenz tiba2 da sorang mamat ni cewah mamat la plak...da sorang abg form 6 ni pggil aku xslap aku abg ni nama ZULFADZLI dia ni kwn kpd abg Nas ni....aku dh asa xsdap ati dh..dlm ati aku ni dok trtanya2 'eh! apsal abg ni pggil aku dh la dia ni pengawas  kunk aku da wat slah pa2 nti xpsal2 kna gan abg ni plak...'  aku pnya la 'cuak' wktu tu hnya Allah jer yg tau mcm na hati aku ni brdegup..aku dok trpikir2 nk pi or x ni??  tp dia dok pggil aku gan brsungguh2 ni..hmm pikir pnya pikir akhirnya aku mmberanikn diri ni pi jugak la kat dia...pas aku smpi jer dpn dia tu tau dia tnya pa?? haha lwak2 dia tnya mcm ni ' no phone da?? mai sat no..da org nk ambik' haha  aku tnya dia spa nk? dia kta abg nas...peeerrh!  abg nas!!??  aku tnya lg nk wat pa?? byk plak soalnya aku ni..hehe  pastu dia kta abg nas nk ambik jadi ADIK ANGKAT!  hah?? aku mmg trkejut giler!!  wah! KETUA PENGAWAS! tu nk ambik no aku..haha  biasa aku kadang2 tgk ats standard gak! hahaha  pastu aku trnmpk dia tgh usha2 dlm BILIK PENGAWAS tu..haha lwak btul la dia tu..aku snyum kat dia smbil pikir nk bg or x??  akhirnya aku da wat kputusan n kputusannya ialah........aku bagi jugak no phone aku kat dia...


ni part pling aku ska! hahahaha part ni aku xkan lpa smpi bila2 beb! mmg lawak gila!!   lps ja aku bg no kat abg tu...abg tu pun pi la bg kat abg nas...lpas2 ja bg tau dia wat apa?? aku sndri pun xsgka! haha  dia menjerit!  dh la mnjerit smpi dgr 4 batu noh! haha aku wktu tu trgamam n trkejut thap cipan..hehe   






pastu aku nk citer wktu pas blik jer dri skola....ptg tu aku tgh lunch elok gan kak lyn tiba2 mesej msuk! aku dh tau dh smestinya from dia pnya! hehe msej pnya msej gan dia smpi la mlm..pastu dia tnya aku 'NAK X JADI ADIK ANGKAT DIA??'  klau xmau xpa la dia xpksa....  OMG!! aku jd adk angkt dia?? xpenah lg aku da abg ni..huhu  pastu aku just say 'BOLEH JE'  haha..dgn ini isytihar la sdah kmi as adk n abg angkt!!  sukanya!!






kat skola plak dia mula2 syum2 pas 2-3 ari dia tgur aku 'good morning'  haha  aku malu~ hehe    aku snyum jer...lpas 2-3 aritu da 1 mlm ni aku msej gan dia msej2 tgk2 dia da anta msej 'adik syg' haha  pastu aku blas 'abg syg'... dia pnya best dia kta smpi jatuh KATIL!! ya ampun bdk ni..hehe  
smpi 1 aritu aku nk lbih rpat gan dia aku mnta nk teman antr dia smpi klas dia..da la klas dia jauh nk mampos tp xpa aku rela..cewah..hehe 


smpi skunk aku still syg dia same mcm dulu xpenah brubah...^_^   
dia baik,kadang2 caring sngt,lawak,nauhgty n so noisy!! hehe 
but skunk aku xbrapa rpat sngt mcm dlu cause he already has a GF....soooo sad :'(      but apa2 pun aku happy klau dia happy....aku redha..aku faham..
pling aku sdih skunk ialah xlma ja lg dia akn tggalkn aku...dia akn prgi jauh untk belajar...dia akn msuk UKM....aku sdih sngt100...lps ni da xbleh nk jmpa dia slalu..huhu  harap2 dia xlpa kan aku n knangan aku dan dia..aku trpksa lpskn dia prgi sbb ni untk masa dpan dia gak...biarlah hnya doaku yg sntiasa da untk mu...jgn lupakn adik ye abg....blajar rjin2 ye abg...smoga brjaya abg...adk akn ingt smpi bila2 knangan kita tu....adk akn sntiasa mndoakn abg...


                                              SELAMAT TINGGAL ABANGKU....

No comments:

Post a Comment